2013. szeptember 21., szombat

Fűszeres kakaós-fahéjas csiga

Megint egy csiga, mert pikk-pakk megvan. A tésztájában kardammon és citromhéj illatozik, a "tölteléke" pedig fahéjas-kakaós. 



Fűszeres kakaós-fahéjas csiga

Hozzávalók 18 db-hoz:
Tésztához:
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
1,5 dl tej
10 dkg cukor
20 dkg vaj/margarin
1 tojás
1 ek őrölt kardammon
1 ek citromhéj
csipet só
vanília

Töltelékhez:
2 dkg vaj
2 ek cukor
2 ek fahéj
2 ek kakaópor
jégcukor (opcionális)

vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:
A szokásos módon felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben cukorral. Hozzáadjuk a liszthez, cukorhoz, olvasztott vajhoz, belekeverjük a tojást, a kardammont, citromhéjat, vaníliát és a csipet sót. Hagyjuk a duplájára kelni.

A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a fahéjat, kakaóport és a cukrot.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kinyújtjuk a tésztát 40x25 cm-es téglalap nagyságúra. Megkenjük a töltelékkel, a hosszabbik oldal mentén felcsavarjuk, majd 18 db-ra vágjuk. A kivajazott formába tesszük, ha akarjuk, megszórjuk jégcukorral, majd kb. 20 percig sütjük.

Másnap reggelire is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése