Megint egy csiga, mert pikk-pakk megvan. A tésztájában kardammon és citromhéj illatozik, a "tölteléke" pedig fahéjas-kakaós.
Fűszeres kakaós-fahéjas csiga
Hozzávalók 18 db-hoz:
Tésztához:
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
1,5 dl tej
10 dkg cukor
20 dkg vaj/margarin
1 tojás
1 ek őrölt kardammon
1 ek citromhéj
csipet só
vanília
Töltelékhez:
2 dkg vaj
2 ek cukor
2 ek fahéj
2 ek kakaópor
jégcukor (opcionális)
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A szokásos módon felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben cukorral. Hozzáadjuk a liszthez, cukorhoz, olvasztott vajhoz, belekeverjük a tojást, a kardammont, citromhéjat, vaníliát és a csipet sót. Hagyjuk a duplájára kelni.
A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a fahéjat, kakaóport és a cukrot.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kinyújtjuk a tésztát 40x25 cm-es téglalap nagyságúra. Megkenjük a töltelékkel, a hosszabbik oldal mentén felcsavarjuk, majd 18 db-ra vágjuk. A kivajazott formába tesszük, ha akarjuk, megszórjuk jégcukorral, majd kb. 20 percig sütjük.
Másnap reggelire is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése