2013. október 6., vasárnap

Kefires lángos

A sógornőm jól bevált receptje. Minél több napig áll, annál jobb, annál rugalmasabb a tésztája. Minden nap elég csak annyit kivenni belőle, amennyit akkor sütni akarunk.


Kefires lángos

Hozzávalók:
3 doboz kefir
3 tojás
1 kg liszt

5 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
2 kanál cukor
olaj a sütéshez

Futtassuk fel az élesztőt a cukorral langyos tejben. Ha kész, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és annyi tejet, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk. Hagyjuk jól megkelni, és máris süthetjük.

A formázást vizes kézzel végezzük, így nem fog ránk ragadni a tészta.

Ha az élesztő nem fut fel, használjunk másikat, különben csak kőkemény tészta lesz a végeredmény. A mennyiséget felezhetjük, harmadolhatjuk, kipróbálásra javaslom az 1 doboz kefir - 1 tojás - 33 dkg liszt arányokat. Ha a teljes mennyiségből sütünk, jó nagy edényt használjunk, mert nagyon meg fog kelni a hűtőben is.

(én ezidáig azt hittem, hogy a kefirt hosszú í-vel írják, de nem :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése