2013. november 21., csütörtök

Sütőtök krémleves

A sütőtökleves a színén kívül eléggé unalmas nekem, ordít a fűszerezésért.


Meghámozzuk a tököt, ha vékony héjú. Ha nem az, nem baj, héjastul is meg lehet sütni, ebben az esetben sütés után húzzuk le a héját. Félretesszük a magokat. 

Szeletekre vágva, olívaolajjal meglocsolva megsütjük. Ha kész, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadunk egy leveskockát, egy megpucolt, szeletekre vágott almát, egy nagy marék aszalt sárgabarackot, sót, borsot, chili port, öntünk hozzá narancslevet, fehérbort. Ha megfőtt, turmixoljuk. Ha nem elég édes, adhatunk hozzá egy kevés cukrot, illetve további narancslevet. 

Mennyiségeket szándékosan nem írtam, mindenki saját ízlése szerint főzheti savanyúbbra, édesebbre.

Tálaláshoz pirítsuk meg az előzőleg félretett tökmagot, és adjunk hozzá fokhagymás olajon megpirított kenyérkockákat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése